Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@20:29:22 GMT

دانشمندان یک پردازنده غیر قابل هک ساختند

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۷۱۸۵

دانشمندان یک پردازنده غیر قابل هک ساختند


به گزارش تابناک به نقل از گیز مودو، قطعه سخت افزاری CPU به طور سنتی، مغز رایانه در نظر گرفته می‌شود، زیرا مانند سر انسان، شامل تمام مدار‌های مسئول دریافت و اجرای دستورات است. با این حال، مانند بقیه دستگاه‌ها، پردازنده‌ها نیز خطا پذیر هستند. در حقیقت هک شدن آن‌ها نسبتا آسان است.

در سال‌های اخیر نمونه‌های برجسته‌ای از آسیب پذیری‌های سخت افزاری اتفاق افتاد که امکان ربودن پیشرفته ماشین آلات را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همه معروف‌تر، محققان نقص‌های امنیتی "Meltdown" و "Spectre" را کشف کردند که هر دو در میلیون‌ها تراشه وجود داشتند و بنابراین داده‌های اکثر رایانه‌های جهان در معرض خطر قرار داشت.

ساخت یک پردازنده غیر قابل هک
بنابر گزارش IEEE Spectrum، یک تیم تحقیقاتی دانشگاهی در دانشگاه میشیگان در حال کار بر روی روشی برای جلوگیری از وقوع این نوع حملات هستند. تیم تحت هدایت دانشمند کامپیوتر تاد آستین، در حال کار بر روی ایجاد یک طراحی جدید از CPU با نام "Morpheus" است که اساساً ضد هک است. آستین در مصاحبه اخیر خود گفت که امیدوار است پردازنده جدید ضد هک درصد زیادی از حملات را متوقف کند.

یک پردازنده غیرقابل هک 1

در حقیقت، آزمایش اخیر این دستگاه نشان داد که سیستم دفاعی آن به طور خارق العاده‌ای کار می‌کند. طبق گزارش IEEE، طی یک برنامه آزمایشی حمایت شده از سوی DARPA (آژانس تحقیقات پیشرفته دفاع آمریکا)، یک ارتش واقعی متشکل از ۵۸۰ هکر کلاه سفید، ۱۳ هزار ساعت صرف تلاش برای نفوذ در این سیستم کردند که موفق نبودند و با شکست روبرو شدند. آستین خلق تیم خود را اینگونه توصیف می‌کند: پردازنده Morpheus یک CPU ایمن است که در دانشگاه میشیگان توسط گروهی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و برخی از اعضای هیئت علمی طراحی شده است و مهاجمان از حمله به این هدف خاص، دلسرد می‌شوند، چون نفوذپذیری به آن امکان پذیر نیست.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 انتخابات 1400 غزه نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 انتخابات 1400 غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۷۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، میلیاردها سال طول می‌کشد تا الماس‌های طبیعی در نتیجه فشار لایه‌های زمین و دمای شدید در اعماق زمین شکل بگیرند. فرم‌های مصنوعی را می‌توان خیلی سریع‌تر تولید کرد؛ با این وجود برای این کار نیز دست‌کم باید چند هفته منتظر ماند.

دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار ۱ اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند. 

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیپد پرو جدید ۲۰۲۴ اپل را ببینید
  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • رد شایعات تغییر در مدیریت سازمان سینمایی
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • پایداری هوای قابل قبول برای تهرانی‌ها در یک هفته اخیر